Huset

Din arbeidsdag

Personflyt, gode skjermede arbeidsplasser, støtterom av ulike størrelser og areanaer for samhandling og sosialt samvær er pre- missene for utforming av arbeidsetasjene. I hver etasje er gangsonen lagt inn mot atriet, for å skape gode skjermede arbeids- soner mot ytterfasaden. Støtterom av ulike størrelser fungerer som en god buffer mellom gangsonen og arbeidsplassene. Sosiale soner ligger itilknyttet gangsonen mot atriet. Arbeidssonene i hver etasje er tilrettelagt slik at det er enkelt å dele opp i forskjellige landskap og rom. I prinsippet kan arbeids- sonene deles opp med cellekontor for hver 2,4 meter eller holdes helt åpne.

VERTIKAL FLEKSIBILITET: De etasjevise balkongene er forberedt for innfesting av interntrapper. Slik kan man hvis ønsket få en vertikal kommunikasjon mellom etasjene som er adskilt byggets fellesareal.

SKJERMING: Arbeidsetasjene inn mot atriet er skjermet med glass og dekkeforkantene er i tre og med blomsterkasser og balkonger.

Åpningstider resepsjon

Mandag - Fredag
08:00–15:30
Lørdag - Søndag
Stengt

Om Hausmann Hus

11 000 kvm areal
7 etasjer
Personalrestaurant
Sykkelparkering
IZY-app
Garderobe
Resepsjon
Tegnet av HDA / Hilde Melbye
Energiklasse B
BREAAM Excellent
Hattemakeren møtesenter
Inspirerende møter.
I forlengelse av ingangspartiet og Hausmanns Kafé ligger møtesenteret Hattemakeren med sin dempede atmosfære og velutstyrte møterom. Den stilrene loungen innbyr til gode samtaler og i hjertet av senteret er det et integrert kjøkken – for enkel tilgang til bevertning av gjester. Totalt 10 møterom med plass fra 2 - 30. Ta kontakt for å booke møterom.
Holms have
Ta en kulinarisk pause
Personalrestauranten Holms Have er lokalisert i atriet, med mye lys og omgitt av frodige planter. Dette er et naturlig valg for dagens lunsj – eller for et uformelt møte.. Holms Have er et naturlig møtepunkt mellom det nyere Hausmanns Hus og historiske Hattefabrikken. Her er det lagt opp til soner hvor man kan velge å være noen få rundt bordet eller sitte mange sammen. Dette kan fort bli en favoritt!
Hausmanns kafé
Det naturlige møtepunkt.
Den uformelle caféen ved inngangspartiet er bindeleddet mellom inngangen, møtesenteret og atriet, og er med på å skape byggets identitet. Atmosfæren er uformell og interiøret har et tidsriktig økologisk preg i både valg av farger og materialer.
Dette skal være et hyggelig sted å starte dagen! Hausmanns Kafé byr på en rikholdig kaffemeny, sunne frokosttilbud og fristende lunsjretter. En perfekt lokasjon for det uformelle møtet eller en liten pustepause i hverdagen.
Bakgården
Uteservering og sosial møteplass
Bakgården deles mellom Hattfabrikken og Hausmanns Hus. Sommerstid utvides holms Have til uteplassene på terrassen. Her blir det muligheter for after work arrangement og hyggelige pustepauser store deler av året.
Sykkelparkering og garderobe
Parkér og skift
Med sykkelparkeringer med vask og verksted-fasiliteter, er sykkelen ivaretatt under arbeidsdagen. Robuste og låsbare garderobeskap, dusjer, toaletter og tørkerom sørger for at du kan føle deg fresh etter sykkelturen.
Miljø og drift
I Hausmanns Hus møtes historie og fremtidens urbane arbeidshverdag i en dynamisk og levende bydel. Hausmanns Hus en kombinasjon av alt; fremtidsrettet arbeidssted, møteplass, grønn oase og en sentral beliggenhet med et godt utvalg aktiviteter i nærområdet.

Et bærekraftig kontorprosjekt

Prosjektet kjennetegnes spesielt gjennom en estetisk og funksjonell rehabilitering. Det betyr at kontorbygget fremstår som et miljøvennlig, fremtidsrettet og driftsvennlig bygg, med ekstroverte arealer. Her vil ulike arbeidsmiljøer få mulighet til å tilrettelegge for egen hverdag, trekke veksler på hverandres nettverk og skape egen historie.

Vi mener det er på høy tid med kvalitative vurderinger av hvor smart et bygg faktisk er, og har som første i Norge inngått avtale om sertifisering av Hausmanns Hus med Smart Building Certification.

Målet med en slik sertifisering er å sette en ny standard for bruken av teknologi i næringsbygg. Et bygg som er smart fra bunnen av, som vil bidra til besparelser samt en forbedret forvaltning av eiendommen. Gården blir også sertifisert til BREEAM Excellent og gårdeier jobber i henhold til ISO 14001, ledelsessystemet for miljø.

Digitale muligheter

I en tid hvor digitalisering står i fokus, har Hathon som mål å være bransjeleder innen nye, teknologiske løsninger. Vi ser mulighetene som ligger i å samle informasjon, men også i å dele dem. Hausmanns Hus vil bli den første eien- dommen i Norge som får teknologi inn i fundamentet av bygget helt fra tidligfase. På den måten kan vi samle data om bruken av bygget, som vil gagne brukerne.

Sharing is caring

I Hausmanns Hus vil man kunne hente ut informasjon som kan lede til besparelser innen f.eks. strømbruk. Vi kan skreddersy løsninger for den enkelte leietaker, og levere dataene i ønskelig format. På denne måten vil hver leietaker f.eks kunne regne miljøbelastning per dagsverk i eksklusivt areal og enkelt kunne rapportere på miljøavtrykk i årsrapporten.

Hausmanns hus

Hausmanns gate 21,
0182 Oslo

Hausmanns Kafé åpningstider

Man–Fre: 07:30–15:30

Lør–Søn: Stengt

Design: Blake
Utvikling: Heading North.